Stine Mari Sørvig og Christer Normo

- Vi ble møtt med forståelse på et annet plan enn vi har vært vant til andre steder.

Stine Mari og Christer fra Mosjøen er foreldre til Brage. Han har diagnosen kongenitt nefrotisk syndrom, en sjelden nyresykdom, med tilleggsproblematikk. Høsten 2020 reiste de for første gang bort fra Brage, da de deltok under FFBs ventesorgweekend.

– Vi ble møtt med forståelse på et annet plan enn vi har vært vant til andre steder. Det ble en ufattelig bra helg for oss. Programmet var tettpakket og bra, og det var veldig fint å få møte andre foreldre. Selv om vi er heldige som har både familie og gode ressurser rundt oss, kan man kjenne seg veldig alene til tider. Å få møte andre som virkelig forstår hva man står i til daglig, er verdifullt, sier foreldrene.

I kunstterapien, ett av innslagene under ventesorgweekenden, fikk paret en aha- opplevelse da de ble inndelt i rene jente- og guttegrupper og skulle tegne et tre som uttrykk for følelsene sine.

– Etterpå så jeg at mitt eget og Christer sitt tre var veldig like. Det kom overraskende, men jeg ser det som et bevis på at vi bærer på mye av det samme, selv om vi uttrykker oss på ulikt vis i hverdagen, sier Stine.
Foreldrene er veldig positive til barnehospicet.

– Vi ser at det er et tilbud vi kunne hatt god nytte av i dag. Nå vet vi ikke hvordan situasjonen vår med Brage vil være sommeren 2022, men det er absolutt et tilbud vi kunne tenke oss å benytte. Norge trenger et barnehospice, og på sikt forhåpentligvis flere rundt om i landet. Ikke bare i forhold til de fysiske oppholdene, men også som et sted både pårørende og pleiere kan kontakte og høste kunnskap fra.