Se opptak fra grunnstensnedleggelsen 12. juni

12. juni, 2021 la Helse- og omsorgsminister Bent Høie ned grunnsteinen for Andreas Hus, Norges første barnehospice. Med sang og musikk, og strålende sol på Egsjordet i Kristiansand ble det et kjempeflott arrangement. 

Koronarestriksjoner gjorde at formen på arrangementet ble annerledes enn planlagt og at mer enn 200 påmeldte kunne følge arrangementet på skjerm heller enn å delta fysisk. Men likevel var det ingen tvil om det banebrytende som nå skjer ved at Norge får sitt første hospice for alvorlig syke barn og deres pårørende.

Fikk du ikke med deg sendingen? Se link under. 

–  Vi er takknemlig for den massive støtten vi har fått for prosjektet fra politikere og myndigheter, både nasjonalt og lokalt. Uten deres støtte hadde ikke FFBs kongstanke om et barnehospice blitt virkelighet. Grunnsteinsnedleggelsen viser hva frivilligheten og det offentlige kan få til sammen når man spiller på lag, sier Natasha Pedersen, generalsekretær i FFB.

Se opptaket fra streamen her: 

Det er Kristiansand Næringsselskap AS (KNAS) som skal bygge og eie bygningene på EGs jordet, mens FFB skal være leietakere og drive barnehospicet i lokalene.

– Samarbeidet vårt med KNAS er svært godt. Vi har vært aktive i den pågående planleggingen, og KNAS har vært lydhøre for våre behov, innspill og ønsker, sier Jan Willy Føreland, leder for FFBs plan-og byggekomite for Andreas Hus.

NATASHA PEDERSEN
– Det ble en helt magisk dag, og jeg er så takknemlig. Nå kan vi endelig sette en grønn prikk på kartet at Norge endelig får et barnehospice. Dette er livsverket til Andrea, og det er ingen andre jeg ville delt dagen med enn Isabell – lillesøsteren til Andrea